طرح ۶ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا برای راه‌اندازی اینترنت ماهواره ای

شناسه خبر: 100060 سرویس: تکنولوژی

اتحادیه اروپا قصد دارد با پرتاب مجموعه‌ای از ماهوارهها، که اولین آنها در سال ۲۰۲۴ عملیاتی میشود، اینترنت را در «همه جا» در حوزه قلمرو خود و همچنین در سایر قاره‌ها قابل دسترس سازد.


کمیسیون اروپا قرار است امروز سه شنبه در استراسبورگ و در حاشیه نشست پارلمان اروپا مقررات مربوط به اتصال امن اینترنتی و مدیریت ترافیک فضایی را در قالب یک طرح ارائه کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه پرتاب یک مجموعه از ماهواره‌ها، با هدف ارائه اینترنت «از جمله در دورافتاده‌ترین مناطق اتحادیه اروپا و آفریقا» صورت می گیرد. یک مقام اتحادیه اروپا گفته است مهم‌ترین هدف این پروژه، توانایی برخورداری از اینترنت «در صورت خرابی زیرساخت‌های زمینی» است.

این منبع اضافه کرده است که اتحادیه باید بتواند در صورت بروز مشکل در ظرفیت یا وقوع حملات ارتباطات اینترنتی خود را حفظ کند.

اقدام تازه بخشی از برنامه کلان «قطب‌نمای استراتژیک» اتحادیه اروپا است که ضمن آن باید امکان‌های شناسایی تهدیدها و آسیب‌پذیری‌ها، تشخیص قابلیت‌ها و کاستی‌ها و همچنین مشارکت‌های عملی در حوزه دفاعی مورد بررسی قرار گیرند و پیشنهادهایی بر اساس آن‌ها ارائه شوند.

این پیشنهادها البته در مرحله بعد و برای اجرایی شدن باید توسط کشورهای عضو و پارلمان اروپا تایید شوند. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، می گوید هدف از این برنامه که تصویب آن برای ماه مارس برنامه‌ریزی شده است «دادن ظرفیت واکنش مستقل به اتحادیه اروپا در برابر تهدیدات» است.

۳۴ ماهواره جدید بریتانیایی با هدف ارائه اینترنت با پهنای باند مناسب به فضا پرتاب شدند


تشکیل نیروی واکنش سریع اتحادیه اروپا؛ هدف طرح «قطب‌نمای استراتژیک» چیست؟

اتحادیه اروپا همچنین قصد دارد با این طرح ارتباطات خود را ایمن کند و همچنین در رقابت فضایی از پروژه‌های توسعه یافته توسط ایالات متحده و چین جا نماند. با سرمایه گذاری روزافزون آمریکا و چین در زمینه اینترنت ماهواره ای، هم اکنون بسیاری از مدارها و همچنین فرکانس‌ها به مالکیت آن‌ها درآمده است.

هزینه پروژه اینترنت ماهواره‌ای ۵ تا ۶ میلیارد یورو برآورد شده که قرار است یک سوم آن توسط کمیسیون، یک سوم توسط بخش خصوصی و یک سوم توسط کشورهای عضو تامین مالی شود.

مقامات اتحادیه اروپا می گویند طرح اینترنت ماهواره‌ای ابزاری برای رصد ترافیک فضایی را در اختیار آن‌ها قرار می دهد و همچنین سامانه موقعیت یاب ماهواره‌ای و سیستم رصد زمین به نام کوپرنیک را تقویت می کند.

پیشنهاد تازه کمیسیون اروپا در ادامه رزمایش نظامی فضایی استرکس (AsterX) است که تحت هدایت فرانسه و در مارس ۲۰۲۱ انجام شد. در این سناریو که بر مبنای حمله توسط یک شیء ناشناخته ( یک ماهواره دشمن) سازماندهی شده بود و کشورهای آلمان، ایتالیا و آمریکا نیز در آن مشارکت داشتند؛ ارسال سیگنال پارازیت برای کور کردن واحد مهاجم و اصلاح اضطراری مدار ماهواره تمرین شد.



مهمترین عناوین
مهمترین عناوین سیاسی