ارز حاصل از صادرات کشاورزی در بورس عرضه میشود
شناسه خبر: 110148 سرویس: استانها
مدیرکل دفتر ترویج صادرات سازمان توسعه تجارت گفت: در راستای حمایت از صادرات محصولات کشاورزی بنا داریم ارز حاصل از صادرات این محصولات را در بورس عرضه کنیم و در ضمن بنا داریم با توافق کشورهای هدف به جای صادرات خشکبار از این کشورها شمش طلا وارد کنیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، نشست میز توسعه صادرات کشمش و صنایع وابسته استان قزوین امروز با حضور محمود بازاری مدیرکل دفتر ترویج صادرات سازمان توسعه تجارت ایران، رضا افلاطونی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، عزیزالله افضلی رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان قزوین، مهدی بخشنده رئیس اتاق بازرگانی استان قزوین و سایر مسئولان و کارشناسان در سالن باغستان سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد.
مدیرکل دفتر ترویج صادرات سازمان توسعه تجارت در این نشست از اجرای 2 طرح برای تسهیل حوزه صادرات محصولات کشاورزی به ویژه خشکبار خبر داد و اظهار داشت: در راستای حمایت از صادرات محصولات کشاورزی بنا داریم ارز حاصل از صادرات این محصولات را در بورس عرضه کنیم و در ضمن بنا داریم با توافق کشورهای هدف به جای صادرات خشکبار از این کشورها شمش طلا وارد کنیم.
محمود بازاری با تأکید بر لزوم اصلاح قیمت کشمش صادراتی گفت: برای اینکه صادرات محصولات کشاورزی و خشکبار در کشور تکان جدی بخورد، باید آییننامهها و شیوهنامههای گمرکی اصلاح شوند و قوانین مربوط به صادرات محصولات کشاورزی هم اصلاح و روزآمد شوند تا بتوانیم قدرت رقابت با سایر کشورها را داشته باشیم.
وی اضافه کرد: البته وقتی از اصلاح قیمت محصولات کشاورزی صادراتی صحبت میکنیم، باید بدانیم که عمده محصولات صادراتی ما در حوزه کشاورزی و خشکبار قیمت واقعی ندارند و عمده محصولات خشکبار از حیث قیمت نمیتوانند در بازار جهانی با خشکبار سایر کشورها رقابت کنند.
مدیرکل دفتر ترویج صادرات سازمان توسعه تجارت در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه نرخ بهرهوری تولید خشکبار در کشور پایین و در نتیجه قیمت تمامشده آنها بالا است، ادامه داد: زمانی میتوانیم در حوزه صادرات خشکبار و محصولاتی مانند کشمش موفق باشیم که فرآیند تولید را با هدف صادرات اصلاح کنیم؛ یعنی هزینه تولید را به شدت کاهش داده و از طرف دیگر بتوانیم کیفیت و ارزش افزوده محصول نهایی را ارتقا دهیم.
بازاری یادآور شد: بنابراین امروز گیر اصلی ما در حوزه صادرات کشمش زیرساختهای ضعیف در تولید است؛ چرا که میزان بهرهوری باغات انگور ما استاندارد نیست و برای رفع این نقیصه باید طرح فراز و داربستی کردن باغهای انگور را اجرایی کنیم.
وی همچنین درباره گلایه صادرکنندگان کشمش از پرداخت نشدن مشوقهای صادراتی بیان کرد: علت عدم پرداخت این مشوقها محقق نشدن منابع اعتباری ماست و متاسفانه در این بخش شاهد این هستیم که منابع تخصیصیافته برای مشوقهای صادراتی به صورت قطرهچکانی تزریق میشود.
کشمش باغداران 6 هزار تومان گرانتر خریداری شد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هم در این نشست از اجرای طرح ارتقای کیفیت تولید انگور و کشمش در استان خبر داد و گفت: در این طرح باغات سنتی انگور با تمهیداتی مثل راهاندازی سامانه آبیاری نوین، اجرای طرح فراز و کشت ارقام صادراتی مقاوم به سرما اصلاح میشوند و در ضمن مطابق این طرح محدودیتی برای استقرار صنایع تبدیلی انگور نداریم.
رضا افلاطونی نبود سیاستگذاری واحد را از موانع توسعه صادرات محصولات کشاورزی از جمله کشمش دانست و افزود: برای اینکه بتوانیم زیرساختهای صادرات در حوزه تولید را اصلاح کنیم، اجرای 2 طرح مهم کشاورزی قراردادی و تأمین مالی زنجیره تولید را در دستور کار قرار دادیم که مطابق طرح دوم تسهیلات مالی به زنجیره پایین تولید محصول تخصیص داده میشود.
وی همچنین با اشاره به ورود اثرگذار اتاق کشمش برای رفع نگرانیهای مالی کشاورزان و تاکداران گفت: امسال کشمش باغداران 6 هزار تومان گرانتر از نرخ بازار از آنها خریداری شد که مشوق خوبی برای افزایش کمی و کیفی تولید کشمش در سال زراعی آینده است.
افلاطونی با بیان اینکه از قیمتگذاری محصولات کشاورزی صادراتی در استان رضایت نداریم، ادامه داد: برای اصلاح این مشکل پیشنهاد ما این است که بورس کالای استانی در قزوین راهاندازی کنیم تا محصولات صادراتی ما به قیمت واقعی خود برسند.
ترکیه بازار صادراتی کشمش ایران را ربود
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین هم در این جلسه از قیمتگذاری دولتی برای محصولات صادراتی به ویژه کشمش انتقاد کرد و گفت: در حال حاضر به خاطر پایین بودن قیمت صادراتی کشمش صادرکنندگان کشمش رغبت چندانی به صادرات این محصول ندارند و باید این رویه به سرعت در کشور اصلاح شود.
مهدی بخشنده اضافه کرد: در حوزه صادرات همچنین با معضل خامفروشی مواجه هستیم و باید بدانیم که با صادرات محصولات خام به جایی نخواهیم رسید. در این حوزه باید به فکر ارتقای فرآوری محصولات کشاورزی و ارتقای برند صادراتی محصولات با بستهبندیهای زیبا و جذاب باشیم تا ارزش افزوده صادراتی محصول ما بالا برود و مجبور به ارزانفروشی نباشیم.
وی پیمانسپاری ارزی و نرخ بالای سود وامهای بانکی را جزو موانع بزرگ صادرکنندگان دانست و ادامه داد: وقتی صادرکننده تسهیلات با سود 18 درصدی دریافت نمیکند، نمیتواند صادرات توجیهپذیری داشته باشد و مشکلات یادشده باعث شده که کشوری مانند ترکیه بازار صادراتی کشمش ما را ربوده و در این حوزه از ما فراتر برود.