اخلاقی: نتیجه المپیک پتانسیل گرایی نبود؛ تجربه به کار او آمد
شناسه خبر: 120849 سرویس: ورزشی
عنواندار سابق کشتی فرنگی جهان میگوید محمدعلی گرایی با وجودی که عدهای معتقد بودند کشتیاش تمام شده، توانست مدال طلای جهانی را در آلبانی به دست آورد.
حبیب اخلاقی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در مورد عملکرد تیم ملی کشتی فرنگی در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی اظهار داشت: خداراشکر که محمدعلی گرایی بعد از کسب سه نشان برنز جهانی، بالاخره به حقش رسید و صاحب مدال طلا شد. او البته در المپیک توکیو هم نزدیک به مدال بود و میتوانست تاماش لورینچ مجارستانی را ببرد اما این کشتی را خیلی نزدیک باخت. در حالی که اگر میبرد آنجا هم طلا میگرفت و حقش هم فینال بود، با ناراحتی بابت شکست مقابل کشتیگیر مجارستان مقابل حریف ژاپنی در کشتی سوم - پنجمی تن به شکست داد. پتانسیل علی نتیجه رقم خورده در المپیک 2020 نبود.
وی ادامه داد: گرایی نه تنها در المپیک توکیو، که جاهای دیگر هم میتوانست بهتر نتیجه بگیرد. این دفعه هم صحبتهایی شده بود که علی گرایی تمام شده، در شرایطی که اینطور نبود. خداراشکر امسال به فینال آمد و کشتی آخرش را هم خیلی قاطعانه و در همان زمان اول 8-صفر تمام کرد.
عضو سابق کادرفنی تیم ملی کشتی فرنگی با اشاره به اینکه تجربه گرایی در این مسابقات خیلی به کارش آمد، تصریح کرد: به لحاظ علمی ثابت شده که از یک سنی به بعد دیگر افزایش آمادگی جسمانی اتفاق نمیافتد و بحث نگه داشتن مطرح است. چیزی که اینجا به محمدعلی گرایی کمک کرد، فنی بودن او و همچنین تجربه گرانبهایش بود که توانست آن عدد؛ سن او را پوشش دهد و کشتیهای بسیار خوبی هم گرفت.
اخلاقی در مورد دومین مدال جهانی پویا دادمرز که در آلبانی به دست آمد، گفت: بعد از حمید سوریان، در سبک وزن دچار خلاء شده بودیم، پویا میتواند نه مثل حمید، اما کشتی فرنگی ما را صاحب مدال کند. البته ما علی احمدیوفا را هم در 55 کیلوگرم داریم که مدال جوانان و امیدهای جهان را گرفت و رقابت بین او و دادمرز میتواند شرایط خوبی را برای تیم ملی ما ایجاد کند. اساسا در هر وزنی که رقابت داخلی باشد، شرایط به نفع ما پیش خواهد رفت. در 97 و 130 کیلوگرم در این سالها نتایج خوبی گرفتیم، دلیلش هم وجود رقابت بود. از مدال بشیر باباجانزاده گرفته که استارت آن بود و بعد از آن امیر علیاکبری، امیر قاسمی منجزی که سهمیه المپیک گرفت، طلای اکبر یوسفی و بعد از آن هم طلای امین میرزازاده که به دنبالش فردین هدایتی که پیشرفت بسیار خوبی داشته است. بچههایی که از ردههای سنی نوجوانان و جوانان هم میآیند، بسیار شایستهاند. حتی همین مسابقات دانشآموزان جهان در بحرین، دیدیم که سنگینوزنهای آزاد وفرنگی ما بسیار خوش بدن، خوش فیزیک و فنی بودند. این اتفاق دارد برای سبک وزن ما هم رخ میدهد، پویا دادمرز که هست، به دنبالش علی احمدیوفا حرکت میکند.
مربی سابق تیم ملی درباره شکست محمدرضا گرایی در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی گفت: مسابقات جهانی همزمان شده بود با جهانی دانشآموزی بحرین و من با توجه به مسئولیتم، جسته و گریخته کشتیها را نگاه کردم. فقط شنیدم که گرایی باخت بدی به حریف آمریکایی داشته و چند صحنه از کشتیاش را دیدم. دقیقا همان جایی که نقطه قوتش بود، به نقطه ضعفش تبدیل شد.
اخلاقی افزود: محمدرضا همیشه در سروگردن بسیار خوب کار میکرد، سروگردنش را میداد و آن را تبدیل به کمرگیری میکرد و بارها هم به این شکل نتیجه گرفته بود ولی این بار آمد کمر بگیرد که خودش خاک شد. فن کمر میزد و خاک میشد امیدوارم بتواند دوباره با شرایط خوبی برگردد. در این وزن دانیال سهرابی را هم داریم که اگر پختگی لازم را داشت، مقابل حریف ارمنی آنطور نمیباخت. احساس میکنم بعد از دو برد، او با غرور روی تشک آمد و حریف کمرش را گرفت و سالتو و بارانداز کرد. زمانی که در فشار بود، باید زانو میزد اما فن زد و گیر افتاد چون پختگی لازم و برنامه خاصی برای این کشتی نداشت. دانیال سهرابی و محمدرضا گرایی میتوانند در رقابت داخلی به هم کمک کنند.
مسئول کمیته کشتی فدراسیون جهانی دانش آموزی درباره برگزاری رقابتهای دانشآموزی اخیر در بحرین عنوان کرد: این رقابتها در قالب 23 رشته و با حضور نزدیک به 80 کشور در بحرین برگزار شد که تیم ایران با کاروانی 111 نفره در این رقابتها شرکت کرده بود. این بازیها بزرگترین مسابقه دانشآموزی به لحاظ شرکتکننده بود و تیمهای کشتی ایران هم با ترکیب کامل آزاد و فرنگی در آن شرکت کرد و در هر دو رشته قهرمان شد. تیم کشورمان 18 مدال در کشتی به دست آورد. 18 کشور در رقابتهای کشتی حضور داشتند، هرچند روسها محروم بودند اما کشتیگیران این کشور هم در قالب تیمهای دیگر در مسابقات شرکت داشتند. آمریکا، آذربایجان، ارمنستان و... هم کشتیگیر داشتند و حتی چند کشتیگیر که در رقابتهای نوجوانان جهان روی سکو رفته بودند، در بحرین نیز کشتی گرفتند و همین سطح رقابتها را بالا برده بود.