رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب بر سه کتاب

شناسه خبر: 123170 سرویس: فرهنگی

تقریظ رهبر انقلاب بر سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» امروز در مراسمی در فرهنگسرای بهمن رونمایی شد.


به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، همزمان با 30 آبان، روز «قهرمان ملّی» و سالگرد پیروزی جبهه مقاومت و پایان سیطره‌ داعش، «رویداد ملّی قهرمان» و هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت را همراه با انتشار تقریظ‌های حضرت آیت‌الله العظمی‌خامنه‌ای بر سه کتاب مربوط به شهدای جبهه مقاومت با عناوین «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» در فرهنگسرای بهمن در حال برگزاری است. 
سیدعباس صالحی وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی وزیر ارشاد، علیرضا مختارپور رئیس سابق سازمان اسناد و کتابخانه ملی و جمعی از مسئولان کشوری، اهالی فرهنگ، نویسندگان این اثر و مردم از جمله حاضران در این نشست هستند.
این مراسم که با حضور جمعی از خانواده‌های شهدا برگزار می‌شود، همزمان با تهران در 30 استان دیگر کشور نیز برپا خواهد شد. مراسم روز «قهرمان ملی» با اجرای ارکستر سمفونیک و نواختن سرودهای حماسی آغاز شد. 
 
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این مراسم با اشاره به انتشار تقریظ رهبر معظم انقلاب بر 70 اثر در سال‌های اخیر با تأکید بر اینکه تداوم و استمرار انتشار تقریظ‌ها بیش از حد معرفی یک اثر و نویسنده اهمیت پیدا می‌کند، گفت: وقتی ملاحظه می‌کنیم که نزدیک به 70 اثر را ایشان تقریظ نوشته و منتشر کرده‌اند، طبیعتاً در محدوده صرفا معرفی یک اثر نباید این مسیر را خلاصه و محدود کرد.
وی با بیان اینکه با تحلیل محتوای تقریظ‌های رهبر انقلاب بر آثار می‌توان تشخیص داد که ایشان از این تقریظ‌ها چه اهدافی دارند و چطور می‌شود به این مسیر نگاه کرد و نگریست؛ افزود: نکته اول که بسیار مهم است، این است که در ادبیات جهاد، دفاع و مقاوت، بُعدی از سیر و سلوک را می‌بینیم که متفاوت و متمایز است از پاره‌ای از روش‌های سیر و سلوکی. در تاریخ عرفان و معنویت در جهان و از جمله در اسلام، عرفان‌ها و معنویت‌های جامعه‌گریز داشتیم، عرفان‌ها و معنویت‌های سیاست‌گریز داشتیم، اما جریان عرفان و معنویتی که در دفاع مقدس و در فضای مقاومت بروز و ظهور پیدا کرد و دیده می‌شود، عرفان و سلوک جامعه‌گراست و ادامه‌دهنده راه امام علی(ع) و یاران اوست؛ عابدان شب و شیران روز.
به گفته وزیر فرهنگ؛ بخشی از توجه رهبر انقلاب به این خاطرات و نوشته‌های ارزشمند نشان دهنده قصد ایشان در ترویج یک سیر و سلوک معنوی است که موتور یک تمدن‌سازی است، عرفان و معنویتی که با جامعه و سیاست پیوند دارد و موتور تحرک است نه خاکستر خاموش کننده آتش‌ها. تقریظ‌هایی که ایشان بر وجوه معنوی و سلوکی این عزیزان شهید در نوشته‌های مختلف زده‌اند، از این منظر قابل توجه است.
صالحی با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاییز آمد» اضافه کرد: برخی از تعابیر ایشان کاملاً می‌تواند معنابخش باشد که به این آثار از چه منظری می‌توان نگاه داشت. یکی از وجوهی که رهبر انقلاب در تقریظی که بر این 70 کتاب نوشته‌اند، این است که جامعه دینی، انقلابی و معنوی ایران عزیز نیازمند به شناخت از یک سیر و سلوک ویژه است، سیر و سلوکی که هم باید باشد چون موتور تعالی است و هم نوع خاصی از سیر و سلوک را ترسیم می‌کند.
صالحی در ادامه با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «سرباز روز نهم»، الگوسازی را نکته دیگری از تقریظ‌های معظم‌له دانست و یادآور شد: اینکه چگونه جوانان و نوجوانان امروز از این مثال‌های نه خیلی دور در تاریخ، نه هزاران و صدها سال قبل، بلکه همین جوان‌ها و نوجوانانی که تاریخ آنها به دفاع مقدس در 30-40 سال قبل برمی‌گردد یا در جریان مقاومت امروز است، از دیگر نکات است.
صالحی با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «مجید بربری» و شخصیت شهید مجید قربانخانی یادآور شد: در این کتاب فردی ترسیم می‌شود که فراز و فرود و زندگی پر پیچ و خمی دارد اما می‌تواند از آنها به سلامت عبور کند و به قله برسد. این‌ها الگوهای درس‌آموز برای نسل جوان و نوجوان هستند.
وزیر فرهنگی و ارشاد اسلامی با بیان اینکه توجه و اعتماد به رویش‌های انقلاب است، نکته دیگری است که می‌توان از این تقریظ‌ها دریافت کرد، یادآور شد: گاه و بیگاه شرایط اجتماعی، یأس‌ها را می‌تواند به جامعه تزریق کند اما اینکه انقلاب اسلامی همچنان موتور و رویشش فعال است، نکته‌ای است که در برخی از تقریظ‌های رهبر انقلاب نمایان است.
وی با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر آثاری چون «سرباز روز نهم» افزود: حضور این جوانان یعنی نسل‌های انقلاب منطقع نشده و هنوز می‌توان به رویش‌های انقلاب جداً امیدوارانه نگاه کرد.
به گفته او؛ راهبرد چهارمی که رهبر انقلاب در این تقریظ‌ها تأکید دارند، این است که می‌خواهند مسیری را برای کشور و آینده آن ترسیم کنند.
او با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر «تنها گریه کن» افزود: توجه به سرمایه‌های معنوی ایران عزیز در کنار سرمایه‌های مادی، از دیگر نکات است. ایران با افتخار سرمایه‌های مادی فراوانی داشته و دارد، اما گسترده‌تر و عمیق‌تر از آن، سرمایه‌های معنوی ایران عزیز است که بسیار متکثرند. بخشی از این سرمایه‌های معنوی، شهیدان انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت هستند که سرمایه‌های تحرک‌بخش در شرایط اضطراری و حتی عادی است. اینکه این سرمایه‌ها را دست کم نگیریم نکته‌ای است که در تقریظ‌ها بعضاً اشاره شده است. اینکه به شهدا به عنوان یک سرمایه پایان‌ناپذیر نگاه کنیم، راهبرد دیگری است که در این تقریظ‌نویسی‌ها خودش را نشان می‌دهد.
صالحی افزود: نکته دیگر، توجه به بخش‌هایی است که می‌تواند کمتر دیده شده باشند در دفاع مقدس و فضای مقاومت و اتفاقاً توجه مجدد به آن بخش‌ها تحرک‌بخش بخش‌های نهفته است. توجهی که ایشان به بعضی از اقوام، مجاهدان افغانستانی و زنان دارند و ... پیدا کردن نقطه‌های مغفول و متروک در موتورهای تحرک توسعه و جهاد و پیشرفت اجتماعی است..
صالحی یادآور شد: ایشان توجه به این نکته دارند که جریان حماسه و دفاع و مقاومت را از خیلی دور دیده‌ایم و در نتیجه شبهی از آن را دیده‌ایم. این 70 اثر و مشابه آنها، به ما کمک می‌کند اتفاق بزرگی را که از فضای دور لانگ شاتش را دیده‌ایم، کلوز آپش را ببنیم و به جزئیات آن توجه کنیم. جریان کتاب‌های ادبیات دفاع مقدس و آثاری که از آن تجلیل کرده‌اند، با این نگاه است.
صالحی در پایان تأکید کرد: حس من این است که رهبر انقلاب در این ایام رهبری خود پس از رحلت امام(ره) دو مسیر را برای امنیت ایران دنبال کردند، مسیر اول امنیت زیر ساخت و سخت است که از طریق همین چیزهایی که امروز دستاوردهای آن را می‌بینیم مانند موشکی پهپادها مسیر را پیش بردند و اگر خودمان مقایسه کنیم، شرایط غیر قابل مقایسه‌ای با دوران دفاع مقدس داریم. اما به نظرم ایشان بیش از امنیت سخت، امنیت نرم دفاعی را جدی گرفته‌اند. اینکه جامعه ایران تاب پایداری و مقاومت داشته باشند و شهریور 20 در این کشور تکرار نشود و اگر کسی طمعی کرد به یک وجب این خاک، طمعش بریده شود و از راه دور هم این طمع و رؤیا تعبیر نشود. این نیازمند امنیت نرم است بخشی به این است که بدانیم در این 40 سال چه کردیم و چه کسانی پیش قراولان این مسیر بودند و قدر آنها را بدانیم و از آنها بیاموزیم.
رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب بر «هواتو دارم»
پس از صحبت‌های وزیر ارشاد، تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب‌ «هواتو دارم» رونمایی شد. مادر شهید عبداللهی پس از انتشار متن تقریظ معظم‌له بر این اثر، در سخنان کوتاهی ضمن تشکر از رهبر انقلاب، برای ایشان آرزوی طول عمر کرد. متن تقریظ رهبر انقلاب بر این اثر به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
ــ این نیز جلوه‌ئی دیگر از رویشهای انقلاب است: جوان دلاوری با عقلانیّت دهه‌ی 90 و احساسات دهه‌ی 60.. مصداق: الیه یصعد الکلم الطیب و العمل الصالح یرفعه.. با جهادی در بهترین راه و سرانجامی برترین سرانجام.. هنیئاً لأرباب النعیم نعیمُهم.. معرفت و صبر راوی (همسر شهید) در خور ستایش است.. گرامی و سربلند باد.
2 تیر 402
ـ نگارش کتاب، خوب و در موارد بروز احساسات، عالی است و نیز مقدمه بخصوص چند سطر پایانی آن.
تقریظ , کتاب , مدافع حرم , شهدای مدافع حرم ,
استخوان‌های سوخته مجید، بهترین هدیه‌ من است
بخش دیگر این مراسم به رونمایی تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «مجید بربری»، خاطرات شهید مجید قربانخانی اختصاص داشت. متن این تقریظ توسط خانم ترکاشوند، مادر شهید به این شرح قرائت شد:
رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب بر سه کتاب

بسم الله الرّحمن الرّحیم
ــ اینجا فطرتی پاک را، دلی روشن را، دستی خدمتگزار به ضعیفان را می‌بینیم که رشته‌ئی از انوار خورشید حسینی، آنها را در خط نورانی جهاد و شهادت، به کار می‌اندازد و دارنده‌ی آنها را به اوج میرساند. مجید قربانخانی مصداق آیه‌ی: فَمَن یُرد الله ان یهدیه یشرح صدره للإسلام است. او لایق این عروج بوده و دل با صفا و روح با مرام او ظرفیت آن را داشته است.. گوارایش باد و الحقنا الله به انشاءالله
تیر ماه 402
ــ خانواده‌ی این شهید عزیز را در اینجا از نزدیک زیارت کردم.
تقریظ , کتاب , مدافع حرم , شهدای مدافع حرم ,
مادر شهید در بخشی از این مراسم، قسمتی از وصیت‌نامه شهید را قرائت کرد و افزود: من عاشق مجید بودم، او یکی یک دانه مجید بود، اما 9 سال است که اشک‌هایم قطع نشده است. بهترین هدیه‌ای که خدا به من داد، استخوان سوخته‌های مجید بود. من از این نظر، پیش حضرت زهرا(س) شرمنده ایشان نیستم. 
 
.
 
رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب بر «بیست سال و سه روز»
رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «بیست سال و سه روز»، خاطرات شهید سیدمصطفی موسوی، بخش دیگر این مراسم بود. این بخش نیز با همراهی مادر شهید برگزار شد. متن تقریظ رهبر انقلاب بر این کتاب به این شرح است:
به نام خدا
ــ این شرح حال نیز برای امثال من غبطه‌انگیز و حسرت‌زا است. نور این جوان و امثال او چشم امثال مرا خیره میکند و ما را متوجّه تاریکیهائی که در آن گرفتاریم میسازد. آفرین به آن انگیزه‌ی نجات‌بخش که سیدمصطفی‌ها را به چنین اوجی میرساند و مرحبا به صبر و توکلی که پدر و مادری را در فقدان چنین فرزندی آرامش می‌بخشد. خدا را سپاس که در دوران چنین انسانهائی زندگی میکنیم
خرداد 1403
 
تقریظ , کتاب , مدافع حرم , شهدای مدافع حرم ,
خاطراتی از جوان‌ترین شهید مدافع حرم به روایت مادر
زینت سادات موسوی، مادر شهید موسوی در ادامه به بیان خاطراتی از جوان‌ترین شهید مدافع حرم پرداخت و گفت: سیدمصطفی در آخرین پیامک خود نوشته بود: ای رفیق در قطار زندگی مواظب خودت باش. روزگاری است که ریزعلی‌ها قطار را به خاطر یک پیراهن آتش می‌زنند.
او ادامه داد: روزهای آخر سید مصطفی به من گفت می‌دانی حضرت آقا درباره مدافعان حرم چه گفته‌اند؟ فرموده‌اند که مدافعان حرم جزو اولیاء‌الله هستند. روزی که خبر شهادت من را می‌دهند، دوست دارم چهره‌ات را ببینم. آنجاست که می‌زنی روی دستت و می‌گویی ای کاش می‌دانستم که با یکی از اولیای خدا زندگی می‌کنم. 
این مادر شهید با بیان اینکه شهید موسوی سه کتاب «فلسطین از منظر آیت‌الله خامنه‌ای»، «فاطمه فاطمه است» و «جستارهایی از خاطرات شهید سلیمانی» را با خود به سوریه برده بود، افزود: او برای گرفتن امضا کتاب را به حاج قاسم داده بود، حاج قاسم به او گفته بود که تو که الآن اینجا هستی، باید به من امضا بدهی. او همیشه می‌گفت که من برای حضور در اینجا برنامه‌ریزی کرده بودم. 
خانم موسوی در پایان تأکید کرد: ای شیعیان به نایب امام زمان(عج) پشت نکنید که کربلا تکرار می‌شود. زمانه با ما شوخی ندارد. 
این خبر در حال تکمیل است... 



مهمترین عناوین
مهمترین عناوین سیاسی