استقلال سازمان لیگ ایراد قانونی دارد/صورت مالی بایدشفاف باشد

شناسه خبر: 125692 سرویس: ورزشی

کارشناس حقوقی ورزش ایران می‌گوید که مستقل شدن سازمان لیگ در مجمع عمومی فدراسیون فوتبال دارای ایراد قانونی است.


صادق رئیسی‌کیا در‌ گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در مورد زیان‌ده‌بودن باشگاه‌های ایرانی و پیگیری مسائل حق پخش در قانون هفتم توسعه، اظهار داشت: حق پخش حق مسلمی است. همانطور که تهیه کننده یک فیلم و سریال  پول محصول را دریافت می‌کند، باشگاه‌های فوتبال هم در مورد بازی‌هایشان دارای حق هستند.
وی افزود: صدا و سیما برای استفاده از فیلم‌های کره‌ای و ژاپنی هزینه پرداخت می‌کند و باید به باشگاه‌ها هم بابت استفاده از 90 دقیقه فوتبال پول بدهد. حتی جام جهانی فوتبال هم بر اساس ترکیب اقتصاد و رسانه درآمدزایی می‌کند.
*پرداخت حق پخش بدون توجه به برخی مطالب اتفاق خاصی ایجاد نمی‌کند
مدیرعامل پیشین باشگاه راه‌آهن تصریح کرد: در چند سال اخیر به این نتیجه رسیدم که هر چقدر (از یک تا هزار میلیارد تومان) هم باشگاه‌های ما حق پخش دریافت کنند، تا به یکسری موارد توجه نکنیم نمی‌توانیم انتظار موفقیت داشته باشیم و اتفاق خاصی نمی‌افتد. به این دلیل که برخی نفرات که اسم نمی‌آورم به عنوان مدیران استقلال، پرسپولیس، سپاهان و... منصوب می‌شوند. شما به میزان مبالغ قراردادها و خروجی بازیکنان و مربیان توجه کنید. آیا یک دهم مبلغ قراردادها خروجی داریم؟
رئیسی‌کیا ادامه داد: برخی مربیان که دائماً درگیر ایجاد حاشیه و جنجال هستند و کار اصلی خود را فراموش کرده‌اند، قرارداد بالایی دارند، در حالی با اقدامات و جنجال‌آفرینی که داشتند باعث نابودی فوتبال و تنفر ما از این رشته می‌شوند. بنابراین اینکه تصور کنید دریافت حق پخش بدون برخورد با چنین جریان‌هایی کارساز می‌شود، اشتباه است.
*ساز و کار انتخاب مدیران باید اصلاح شود
وی تاکید کرد: مدیران فوتبال ما حرفه‌ای نیستند. ابتدا باید ساز و کار انتخاب مدیران و شاخص‌ها را اصلاح کنیم و بعد مدیران متخصص را در راس باشگاه‌ها قرار بدهیم. وقتی مدیرانی شهوت قدرت، دیده شدن در برنامه‌های تلویزیونی داشته باشند، دنبال بمب ترکاندن و این حرف‌ها می‌روند. در حالی که مدیریت درست این نیست.
*خروجی پول‌های میلیاردی باشگاه‌ها چقدر است؟
کارشناس حقوقی ورزش گفت: برای عقد قرارداد همکاری  با بازیکنان، مربیان و اعضای تیم فوتبال، باید یکسری مولفه و سنجه در نظر بگیریم. همانطور که حقوق پزشک باشگاه‌ها باید مشخص باشد، حقوق بازیکنان هم باید مشخص باشد. سال‌هاست که میلیارد تومان منابع به باشگاه‌ها تزریق می‌شود و خروجی خاصی ندارد.
*اجرای فیرپلی مالی 2 پیش نیاز دارد
«مهدی تاج در مجمع عمومی فدراسیون فوتبال، پذیرفت که اجرای فیرپلی مالی توسط فدراسیون با انتقاداتی همراه بوده و عملاً از این پس مطابق با برنامه هفتم توسعه سازمان‌های بالادستی این موضوع را اجرایی خواهند کرد.» رئیسی‌کیا در واکنش به این جمله خبرنگار تسنیم، گفت: برای اجرای قانون فیرپلی نیاز به 2 پیش نیاز داریم. تا زمانی که این 2 مقدمه عملی نشود، نمی‌توان انتظار اجرای فیرپلی مالی را داشت. اول اینکه سازمان لیگ حرفه‌ای داشته باشیم که در حال حاضر نداریم. شما به وضعیت مدیریت سازمان لیگ نگاه کنید. 20 سال است که خروجی آنچنانی نداشته و حتی وضع درآمد تبلیغات محیطی‌اش غیرشفاف است. 
*درآمد باشگاه‌های ما باید از محل فوتبال باشد نه تزریق منابع مالک
وی ادامه داد: ساز و کار اصلی قانون جوانمردی مالی در فوتبال، رعایت الزامات مالی مجوز حرفه‌ای است. در مجوز حرفه‌ای گفته شده باشگاه‌ها از محل درآمدشان از لیگ باید باشگاهداری کنند. شاید در ابتدا نیاز باشد مالک تزریق منابع داشته باشد اما اینطور نیست که سال‌ها به این موضوع ادامه دهیم. برای نمونه باشگاه‌های سپاهان و فولاد در 30 و 40 سال اخیر دائماً تزریق بودجه دارند. سازمان لیگ شفاف اعلام کند درآمد تبلیغات محیطی را چگونه تزریق کرده و باشگاه‌ها چقدر از عواید این موضوع استفاده کردند؟ اگر مبلغ قابل قبولی بود که نیازی به این تزریق منابع مالی نبود.
استقلال سازمان لیگ ایراد قانونی دارد/صورت مالی بایدشفاف باشد

*برخی پول ورزش کارگری را به ورزش حرفه‌ای می‌دهند
مدیرعامل پیشین باشگاه راه‌آهن گفت: در حال حاضر از باشگاه تراکتور بگیرید تا سپاهان، فولاد، پیکان و سایپا از طریق منابع مالکان اداره می‌شوند. در واقع پول ورزش کارگری به ورزش حرفه‌ای داده می‌شود. در حالی که اگر ساز و کار سازمان لیگ و  مدیریت فوتبال ما درست باشد، باشگاه‌ها مطابق با الزامات مجوز حرفه‌ای به درآمدزایی می‌رسند.
*تغییر موارد اساسنامه‌ای باید در دستور جلسه باشد
رئیسی‌کیا در ادامه گفت‌وگو با تسنیم درباره مصوبه جدید مجمع عمومی فدراسیون و اعلام استقلال سازمان لیگ، تصریح کرد: فدراسیون یا هر بنگاه دیگری اگر قرار بر تغییر موارد اساسنامه‌ای دارد باید در دستور جلسه آن را قید کند و اگر هم در دستور جلسه نبوده برای صحبت در مورد آن رأی‌گیری شود. یعنی به اتفاق آرا این موضوع در دستور کار قرار بگیرد. حتی اگر سازمان لیگ مستقل شود کل پیوندهای ساختاری آن با فدراسیون فوتبال که منتفی نیست. 
*شاید لزوم پاسخگویی درباره صورت‌های مالی سازمان لیگ دلیل این تصمیم بود
وی افزود: در واقع تاکنون هم سازمان لیگ استقلال لازم خودش را داشت و فدراسیون به عنوان تنظیم‌گر  و رگلاتوری و سازمان لیگ به عنوان مجری فعالیت می‌کند. به نظر می‌رسد شاید به دلیل صورت‌های مالی و لزوم پاسخگویی درباره آن، این تصمیم گرفته شده است در حالی که باید حرفه‌ای‌تر عمل شود.
*می‌خواهند تشکیلات موازی با سازمان لیگ راه بیندازند!
کارشناس حقوقی ورزش خاطرنشان کرد: سازمان لیگ در گذشته به شکل موسسه‌ای و سهامداری آقای عزیز محمدی و برخی افراد دیگر در سازمان ثبت شرکت‌ها، ثبت شده بود. فدراسیون قصد داشت وضعیت ثبتی سازمان لیگ را به روز کند اما یکسری مشکلات مالیاتی به وجود آمده بود. بنابراین برای حل این مشکل قصد دارند تشکیلات موازی تشکیل دهند. از این حیث هم کار اشتباه بود و باید مشکلات ساختار موجود برطرف می‌کردند نه اینکه تشکیلاتی موازی راه بیندازند.
*ایراد قانونی در استقلال سازمان لیگ
«طبق قانون برای تغییر موارد اساسنامه‌ای باید دو، سوم آرای اعضای مجمع هم اخذ می‌شد. این در حالی است که مصوبه استقلال سازمان لیگ با 44 رأی از 80 رأی آن هم در مجمع عمومی مأخوذه تصویب شد که از این حیث هم دارای ایراد قانونی است.» رئیسی کیا در واکنش به این جمله خبرنگار تسنیم، عنوان کرد: بله از این جهت هم قانون رعایت نشده است.
*صورت مالی باید شفاف باشد
«حتی به فرض استقلال صحیح سازمان لیگ، صورت‌های مالی تا روز استقلال باید مورد بررسی حسابرسان قرار بگیرد.» وی در واکنش به این جمله عنوان کرد: بله این موضوع هم باید انجام می‌گرفت. اصل شفافیت مالی باید مورد توجه قرار بگیرد و در تمام سال‌های فعالیت سازمان لیگ صورت‌های مالی در دسترس باشد.



مهمترین عناوین
مهمترین عناوین سیاسی