پروژه خطرناک اسرائیل واهداف پیدا و پنهان از حمله به سوریه
شناسه خبر: 125960 سرویس: بین الملل
رژیم صهیونیستی درحالی ادعا میکند با حمله به سوریه، به دنبال از بین بردن هرگونه خطری در این کشور علیه اسرائیل است، که واقعیتها نشان میدهد این رژیم به دنبال خلع سلاح کامل سوریه و سیطره بر آن، فارغ از هر دولتی که در این کشور روی کار بیاید، است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، تجاوزات بیسابقهای که رژیم صهیونیستی همزمان با سقوط دولت سوریه علیه این کشور انجام میدهد و درصد زیادی از ظرفیت نظامی سوریه را نابود کرده، از جمله حملهای که روز یکشنبه به منطقه «عدرا» در حومه دمشق انجام داد، سوالاتی را در مورد اهداف و برنامههای اسرائیل برای مرحله بعدی در سوریه بعد از سقوط دولت بشار اسد ایجاد میکند.
تجاوزات سیستماتیک صهیونیستها علیه سوریه
در این زمینه، یک منبع نظامی سوری اعلام کرد که روز یکشنبه 10 نفر در این حمله اسرائیل به حومه دمشق کشته شدند. منابع رسانهای سوری هم گزارش دادند که منطقه مورد هدف حملات اسرائیل، یک انبار تسلیحات واقع در یک منطقه صنعتی در حدود 30 کیلومتری دمشق بود.
این حمله یکی از مجموعه حملات گستردهای است که رژیم صهیونیستی به شکل سیستماتیک از زمان سقوط دولت بشار اسد علیه سوریه انجام میدهد. رادیو ارتش صهیونیستی، چند هفته قبل گزارش داد که بخش اصلی عملیات اسرائیل در سوریه به پایان رسیده و حدود 80 درصد از توان نظامی این کشور هم از بین رفته است.
به گزارش رادیو ارتش رژیم صهیونیستی، طی چند هفته گذشته صدها جنگنده اسرائیلی به بیش از 250 هدف در نقاط مختلف سوریه از دمشق تا طرطوس حمله کردند و این حملات، بر انبارهای سلاح و گردانهای پدافند هوایی در مناطق مرکزی و جنوبی این کشور متمرکز بود. این حملات همچنین مراکز تحقیقات علمی، نظامی و فرودگاههای نظامی از جمله فرودگاه المزه در حومه دمشق را هدف قرار داد.
رادیو ارتش رژیم اشغالگر به نقل از یک منبع امنیتی ارشد اعلام کرد که نیروی هوایی اسرائیل، جنگندهها، کشتیهای جنگی، پایگاههای نظامی، سامانههای موشکی زمین به هوا، مراکز تولید سلاح، انبارهای تسلیحات، موشکهای زمین به زمین و تاسیسات راهبردی ارتش سوریه را نابود کرده است.
اهداف ادعایی و اعلام شده صهیونیستها از تجاوز به سوریه
رژیم صهیونیستی ادعا میکند که به دلیل ترس از افتادن این سلاحها در دست طرفهایی که ممکن است برای اسرائیل خطرناک باشند، در حال نابود کردن قدرت نظامی سوریه است. اما باور کردن این ادعا امکانپذیر نیست؛ به ویژه در شرایطی که اساساً بعد از سقوط دولت بشار اسد، خطر رسمی از سمت سوریه صهیونیستها را تهدید نمیکند و حتی دولت جدید این کشور که متشکل از عناصر تروریستی هیئت تحریرالشام و دیگر گروههای متحد آن است، بارها علناً اعلام کرده که مشکلی با اسرائیل ندارد.
دولت جدید سوریه همچنین با مواضعی که در قبال تجاوزات رژیم صهیونیستی به سوریه اتخاذ کرده، تسلیم خود در برابر این رژیم را نشان داده است.
خلع سلاح سوریه در راس اهداف صهیونیستها
«سعید الحاج» تحلیلگر سیاسی امور منطقه در این زمینه طی گفتگو با الجزیره اعلام کرد که اسرائیل با از بین بردن قدرت نظامی سوریه و سیطره خود بر این کشور، در سطوح مختلف واقعیت جدیدی را به سوریه تحمیل کرده و برای رهبری آینده سوریه خط و نشان میکشد. از بین بردن قابلیتهای نظامی و تسلیحاتی مهم سوریه موجب میشود تا این کشور عملاً در برابر اسرائیل خلع سلاح شود و حتی اگر فرض کنیم که دولت بعدی سوریه مخالف سیاستهای اسرائیل باشد، باز هم نمیتواند کاری در برابر این رژیم انجام دهد و منفعل خواهد بود.
«وائل علوان» کارشناس مسائل سوریه هم در همین راستا اظهار داشت: اسرائیل حتی قبل از سقوط دولت بشار اسد هم بانک اهداف خود در سوریه را تعیین کرده بود و مراکز تحقیقات علمی و آزمایشگاهها را هر از گاهی هدف قرار میداد، اما نکته قابل توجه اینجاست که این حملات بعد از سقوط دولت اسد بسیار گستردهتر شد.
اسرائیل به دنبال برگ برندههای بیشتر مقابل دولت جدید سوریه
وی افزود: اسرائیل اکنون مراکز و انبارهای تسلیحاتی در سوریه را هدف قرار میدهد که خطرناک و کشنده نیستند و به همین دلیل نمیتوانیم ادعای اسرائیل را که هدف آن از انجام چنین حملاتی علیه سوریه، از بین بردن خطر علیه اسرائیلیهاست، بپذیریم. در واقع هدف اسرائیل این است که زرادخانه ارتش سوریه کاملاً تخلیه شود تا دولت بعدی، صرف نظر از اینکه چه دولتی و با چه جهتگیریهایی باشد، از قدرت نظامی برخوردار نشود و اسرائیل با خیالی آسوده به برنامههایش در سوریه برسد.
این تحلیلگر عرب زبان تصریح کرد که اسرائیل علاوه بر دستاوردهای نظامی منتظر لحظهای است که با دولت جدید سوریه پشت میز مذاکره بنشیند و میخواهد تا آن زمان بیشترین برگهای برنده را برای خود جمع کند.
احتمال مقاومت مردم سوریه مقابل اشغالگری اسرائیل چقدر است؟
اما برخی محافل و احزاب صهیونیستی معتقدند که این حملات اسرائیل به سوریه و اشغالگری در خاک این کشور، اشتباهی تاریخی است که برای اسرائیلیها گران تمام خواهد شد.
روزنامه عبری هاآرتص در این زمینه گزارش داد: ارتش اسرائیل تنها به این دلیل که سربازان سوری مواضع نظامی خود را رها کردهاند، توانست وارد منطقه غیرنظامی در ارتفاعات جولان در سمت سوریه شود. اما این تحرکاتی که اسرائیل انجام داده، بهانه جدیدی برای درگیریها با طرفهای سوری است و حتی اگر این درگیری اکنون اتفاق نیفتد، باید در آینده منتظر آن باشیم.
اسامه خالد، کارشناس امور نظامی و امنیتی منطقه در این زمینه اعلام کرد که تحرکات اسرائیل ممکن است باعث شود تا بسیاری از گروهها و حتی شهروندان سوری به فکر حملات فردی یا جمعی علیه نیروهای اشغالگر اسرائیلی که اکنون در شهرها و روستاهای سوریه هستند، بیفتند. در واقع اشغالگری صهیونیستها در سوریه، به معنای بهانه مشروعی برای همه سوریهاست تا مقابل اسرائیل بایستند و آن را از سرزمین خود اخراج کنند.
سعید الحاج، دیگر تحلیلگر عرب زبان خاطرنشان کرد، با وجود اینکه دولت جدید سوریه اعلام کرده مشکلی با اسرائیل ندارد و به دنبال جنگ نیست، اما نمیتوان واقعیت را تغییر داد؛ زیرا اسرائیل هنوز هم بزرگترین و خطرناکترین دشمن سوریه است. مقامات صهیونیست هرگز سوریه را رها نمیکنند و همچنان به اجرای برنامههای خود در این کشور ادامه خواهند داد.
ناظران امور معتقدند که رژیم صهیونیستی از فرصت کنونی در سایه اوضاع آشفته سوریه بعد از سقوط دولت و مسلط شدن مخالفان مسلح بر این کشور، برای از بین بردن ظرفیتهای نظامی سوریه که از زمان استقلال آن تلاش زیادی جهت انباشت این ظرفیتها شده بود، استفاده میکند و میخواهد اشغالگریهای خود را برای تحقق رویای صهیونیستها در رسیدن به دمشق، به عنوان بخشی از پروژه «اسرائیل بزرگ» گسترش دهد.
بنابراین همه ملتهای منطقه و برخی گروههایی که شاید از روی ناآگاهی، پیشتر اسیر فریبکاریهای رژیم صهیونیستی و حامیان رسانهای آن شده بودند و روایت دروغین تریبونهای غربی، آمریکایی و عربی مبنی بر اینکه اسرائیل «برای دفاع از خودش میجنگد» را باور داشتند، اکنون کاملاً روشن و شفاف میتوانند ماهیت و اهداف متجاوزانه و جاه طلبانه صهیونیستها را در منطقه ببینند و به این نتیجه برسند که اتحاد و مقاومت، تنها راه مقابله با استکبار اسرائیل و حامیان غربی و آمریکایی آن در منطقه است.