بحران گُل در صنعتی که «۴۰۰ درصد» افزایش قیمت داشته است+جدول
شناسه خبر: 126983 سرویس: ورزشی
با وجود افزایش چشمگیر ارزش قراردادهای بازیکنان، ۵۲ نیمه نخست از ۱۱۲ مسابقه برگزار شده در ۱۴ هفته فصل بیست و چهارم لیگ برتر، با تساوی بدون گل به پایان رسیده است.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، با اینکه میگویند هر چقدر پول بدهی همانقدر آش میخوری؛ اما در فوتبال ایران ممکن است میلیارد بدهی و به جای قناری؛ فنچ نصیبت شود! در این میان برخی مربیان دائم از پیشرفت فنی صحبت و رویا فروشی میکنند؛ ولی حتی مدیران باشگاههای بزرگ کشور تایید و تاکید میکنند که قیمتها با کیفیت همخوانی ندارد.
17 مرداد 1403 رضا درویش مدیرعامل باشگاه پرسپولیس با استناد به آمار صحبت و عنوان کرد: «در 3 سال گذشته 400 درصد ارزش قراردادها بالا رفته؛ آیا فوتبال ما 400 درصد رشد کرده است؟»
در آستانه پایان نیم فصل لیگ برتر فوتبال ایران و پیش از شروع پنجره نقل و انتقالاتی در کنار صحبتهای کلی، به آمار بازیهای بدون گل کشور و مقایسه آن با 3 لیگ معتبر و سبکهای متفاوت آنها پرداختیم.
* 52 نیمه نخست از 112 مسابقه بدون گل!
تا پایان هفته چهاردهم در لیگ 16 تیمی ایران، 206گل در 112 بازی به ثمر رسیده که میانگین گلزنی در هر بازی 1.84 گل است. این در حالی است که در 37 نیمه نخست از این 112 مسابقه، شاهد گلی نبودیم و در نیمه دوم توپ از خط دروازهها عبور کرده است. همچنین 15 مسابقه با تساوی صفر-صفر (بدون رد و بدل شدن گل) به پایان رسیده است. در مجموع 52 نیمه نخست (یعنی 46/6 درصد) از کل بازیها تماشاگران فوتبال ایران گلی ندیدند! یعنی اگر تماشاگران در بیش از 46/4 درصد از مسابقات در نیمه دوم به ورزشگاه میرسیدند چیزی از دست نمیدادند.
طبق آمار «متوسط دقیقه» هر گل 48.93 و میانگین کارت زرد میانگین کارت زرد در هر بازی 3.86 است. 56 گل از 206 گل ممکن از دقیقه 76 به بعد به ثمر رسیده است.
* لیگ برتر انگلیس: 140 مسابقه 412 گل و 6 بازی صفر- صفر
در پایان هفته چهاردهم لیگ برتر انگلیس 2025-2024 که بهطور سنتی به بازیهای سریع و هجومیاش شناخته میشود، روایت آمار اینگونه است:
در 140 مسابقه 412 گل به ثمر رسیده و 6 مسابقه با تساوی بدون گل به پایان رسیده است. همچنین هواداران فوتبال انگلیس 27 مسابقه (کمی بیش از 19 درصد مسابقات)، از 140 بازی ممکن در نیمه نخست بازی گلی ندیدند؛ اما در نیمه دوم بازیها شاهد گل بودند. میانگین گلزنی، 2.94 گل در هر بازی است. آمادگی بدنی بالا، تاکتیکهای متنوع، کیفیت زیرساختها و سیستم حمل و نقل از جمله عوامل تاثیرگذار بر آمار گلزنی در لیگ انگلیس محسوب میشود.
* لالیگا اسپانیا: 10 تساوی بدون گل در 140 مسابقه
لالیگا اسپانیا دارای جدول 20 تیمی است. در این لیگ عمدتاً سبک بازی تیمها متکی بر پاسهای کوتاه، متوالی و سرعت بالای انتقال توپ است. در 140 بازی برگزار شده در 14 هفته، 346 گل به ثمر رسیده است. به بیانی دیگر میانگین گلزنی 2/47 گل در هر بازی ثبت شده است. تنها در 10 مسابقه داوران در سوت خود دمیدند و خبری از رد و بدل شدن گل نبوده است. هواداران فوتبال اسپانیا، در نیمه نخست 37 مسابقه از 140 مسابقه ممکن شاهد گل نبودند.
* بوندسلیگا آلمان
بوندسلیگا هجده تیمی برگزار میشود. تیمها بدنسازی بسیار قوی انجام میدهند و تلاش میکنند با تمرکز بر گلزنی عملکردی پویا از خود نشان دهند. با همین رویکرد تنها تماشاگران و دنبال کنندگان فوتبال آلمان شاهد کمترین میزان تساوی نسبت به سایر لیگهای مورد مقایسه بودند. 10 بازی با نتیجه صفر - صفر به اتمام رسیده و در مجموع نیمه نخست 30 مسابقه گلی در پی نداشته است. آنها در آمار گلزنی بالاتر از اسپانیا و در همسایگی فوتبال انگلیس هستند. بوندسلیگا با آمار 408 گل در 126 بازی و میانگین 3.24 گل در هر بازی، مهارت مهاجمانش را به نمایش میکشد.
*پاسخ هوش مصنوعی به آمار و اطلاعات استخراج شده
بعد از بررسی این آمارها شاید پرسش ایجاد شود، دلیل تفاوت فاحش لیگ ایران ایران با لیگهای مورد مقایسه چیست؟
بعد از استخراج آمار و اطلاعات لیگهای مذکور این موضوعات را با هوش مصنوعی در میان گذاشتیم و پاسخ زیر را دریافت کردیم:
1. سبک بازی: لیگ ایران با تمرکز بیشتر بر دفاع و احتیاط، کمتر از سبک هجومی لیگهای اروپایی بهره میبرد.
2. آمادگی بدنی: بازیکنان در لیگهای اروپایی از نظر بدنی به مراتب آمادهتر هستند که باعث پویایی و سرعت بالای بازیها میشود.
3. کیفیت تاکتیکی: در لیگهای معتبر اروپایی، مربیان و بازیکنان حرفهای با استفاده از تاکتیکهای متنوع و مدرن نقش کلیدی در افزایش جذابیت و گلزنی دارند.
4. زیرساختها و امکانات: کیفیت زمینهای بازی، فناوریهای پیشرفته و تمرینات تخصصی در اروپا، تأثیر مستقیمی بر ارتقای سطح بازی دارد.
این آمارها نشان میدهد که لیگ برتر فوتبال ایران برای رسیدن به سطح رقابتهای معتبر جهانی نیازمند تغییرات بنیادین در ساختار، سبک بازی و سرمایهگذاریهای بلندمدت است.
به گزارش تسنیم، در پایان باید گفت که تیم فوتبال امید ایران 52 سال نتوانسته به المپیک صعود کند، در روش سابق لیگ قهرمانان آسیا هیچ کدام از نمایندگان ایران به قهرمانی نرسیدند و تیم ملی فوتبال بزرگسالان در دورههای اخیر برای صعود از گروه هر چه تلاش کرده، به در بسته خورده است. به نظر میرسد باید به آمار بیشتر توجه کنیم.