عملکرد لژیونرها در نیمفصل اول/ناکام در اروپا،درخشان در آسیا
شناسه خبر: 127208 سرویس: ورزشی
لژیونرهای فوتبال کشورمان طی نیمفصل اول رقابتهای فوتبالی در کشورهای حوزه خلیج فارس درخشان بودند، اما در اروپا به توفیق ویژهای دست نیافتند.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، نیمفصل فوتبالی کشورهای مختلف در فصل 25-2024 در شرایطی گذشت که لژیونرهای فوتبال ایران وضعیت متفاوتی را تجربه میکردند. عمده آنها نتوانستند توفیقی در تیم خود رقم بزنند؛ یا دقایق کمی به میدان رفتند یا از اعتماد سرمربی بهره نبردند. چند بازیکن نیز فراتر از انتظار ظاهر شدهاند.
همانند فصل گذشته، امسال هم شیب بازگشت لژیونرها نسبتاً تند بود. میلاد محمدی، علی علیپور و سعید مهری عزم بازگشت کردند و به پرسپولیس پیوستند، محمد امین حزباوی نیز با سپاهان قرارداد بست و هر چهار لژیونر فوتسال یعنی حسین طیبی، سعید احمد عباسی، مسلم اولادقباد و سالار آقاپور به تیمهای داخلی ملحق شدند!
اکنون شرایط لژیونرهای کشورمان را در نیمفصل فوتبالی گذشته بررسی میکنیم:
مهدی طارمی (اینتر)
پس از انتقالی پُر سر و صدا به اینتر، طارمی مهره ثابت سیمونه اینزاگی در لیگ قهرمانان اروپا محسوب میشود. مهاجم تیم ملی در مسابقات اروپایی تاکنون یک گل زده و دو گل ساخته است. مهاجم شماره 9 ایران در 244 دقیقه بازی در سری A تنها یک پاس گل به نام خود ثبت کرده، اما با درخشش در دربی میلان امیدوار است فرصت بیشتری در ادامه فصل به دست بیاورد.
علیرضا جهانبخش (هیرنفین)
کاپیتان تیم ملی ایران بخش اعظم نیمفصل اول را خارج از میادین باشگاهی گذراند، اما این مسئله برای دعوت نشدن وی به تیم ملی کافی نبود! جهانبخش 175 روز در رقابتهای باشگاهی به میدان نرفت و 20 آبان اولین مسابقه خود را برای هیرنفین انجام داد. ستاره سابق فاینورد امیدوار است زیر نظر روبین فنپرسی به دوران اوج خود نزدیک شود.
علی قلیزاده (لخ پوزنان) و صادق محرمی (دینامو زاگرب)
قلیزاده که در فصل 24-2023 گرانترین انتقال تاریخ لیگ لهستان بود، پس از عبور از کابوس فصل گذشته هنوز نتوانسته است به شرایط آرمانی بازگردد. گزینه همیشگی پرسپولیس در این فصل سه بار گلزنی کرده و سه گل نیز برای همتیمیهای خود ساخته است تا به تیم نیلز فردریکسن در راه صدرنشینی در لیگ لهستان کمک کند. صادق محرمی هم 11 آذر پس از حدود یک سال طی دوران مصدومیت به میادین بازگشت و در این فصل فقط 234 دقیقه بازی کرده است.
امیر عابدزاده (کاستیون) و کریم انصاریفرد (بدون تیم)
«بچه عقاب» که در مرحله انتخابی جام جهانی 2022 چند بازی ملی را هم تجربه کرد، این فصل به اسپانیا بازگشت تا در لالیگا 2 از دروازه کاستیون محافظت کند. عابدزاده که دروازهبان دوم تیمش به شمار میرود، تاکنون فقط دو بار در جام حذفی به میدان رفته که با یک کلینشیت و سپس شکست مقابل پونفرادینا در ضربات پنالتی همراه بوده است. کریم انصاریفرد نیز امسال تیم نداشته و آخرین بار نام او در حمایت از امیر قلعهنویی مطرح شد!
احسان حاجصفی (آاِک آتن) و اللهیار صیادمنش (وسترلو)
یکی از معدود بازیکنان تاریخ فوتبال ایران که به 100 بازی ملی رسیده، در این فصل با آاِک آتن برای کسب قهرمانی دیگری در یونان میجنگد. حاجصفی در این فصل مجموعاً به اندازه 9 بازی کامل در زمین حاضر شده و با وجود اینکه در پُست تدافعی بازی میکند، یک گل و دو پاس گل به ثبت رسانده است. صیادمنش نیز در ترکیب وسترلو هزار و 677 دقیقه به میدان رفته و روی 11 گل تأثیر مستقیم داشته است.
سردار آزمون و سعید عزتاللهی (شباب الاهلی)
هر هفته که از لیگ امارات میگذرد، فوتبالدوستان ایرانی بیشتر بابت بازگشت سردار آزمون از اروپا حسرت میخورند. دومین گلزن برتر تیم ملی طی 19 مسابقه تاکنون 17 بار موفق به گلزنی شده و چهار پاس گل به همتیمیهای خود داده است. آزمون یکی از مدعیان آقای گلی امارات به شمار میرود. سعید عزتاللهی نیز که ابتدای فصل را به دلیل مصدومیت از دست داد، در همه دیدارهای آسیایی شباب الاهلی در ترکیب ثابت قرار گرفته و چهار گل در تورنمنتهای مختلف به ثمر رسانده است.
مهدی قایدی، شهریار مغانلو و سامان قدوس (اتحاد کلبا)
قایدی در 13 مسابقه روی 14 گل تأثیر مستقیم داشته است که بسیاری از این گلها، تیزهوشی ستاره بوشهری را نمایان میکند. به نظر میرسد کمکم زمان انتقال قایدی به تیمی از اروپا فرا رسیده باشد. مغانلو آقای گل فصل گذشته اما هر 150 دقیقه یک گل زده و سامان قدوس که با عقبگردی عجیب از لیگ برتر انگلیس به امارات منتقل شد، هر 78 دقیقه روی یک گل مؤثر بوده است. اتحاد کلبا در این فصل روی کاکل مثلث ایرانیاش میچرخد.
احمد نوراللهی (الوحده) و محمدرضا آزادی (العروبه)
نوراللهی که طی یک سال اخیر مغضوب قلعهنویی بوده، در الوحده نقش بازیکن شماره 10 را بهخوبی ایفا کرده است. کاپیتان الوحده در این فصل یک بار دروازه العروبه را گشود و سه گل برای بازیکنان تیمش ساخته است. آزادی هم بخت خود را برای لژیونر شدنِ دوباره در العروبه آزمود که این تیمِ ضعیف، 10 بازی از 11 مسابقه را باخته است! مهاجم سابق استقلال در این فصل سه بار برای العروبه گلزنی کرده که آمار مناسبی برای یک مهاجم نوک به شمار نمیرود.
شهاب زاهدی (آویسپا فوکوئوکا)
اولین لژیونر تاریخ کشورمان در فوتبال ژاپن یکی از موفقترین خروجیهای ایران بود. زاهدی شروعی طوفانی در سرزمین آفتاب تابان داشت و پنج گل و یک پاس گل در شش بازی اول خود بر جای گذاشت. این روند در نیمفصل دوم دچار اُفت شد و مهاجم 29 ساله فوتبال ایران در نیمه دوم لیگ تنها دو گل زد، اما آمار 11 گل و دو پاس گل در 34 بازی کافی بود تا باشگاه ژاپنی، قرارداد مهاجم ایرانی خود را دائمی کند.
امید ابراهیمی (الشمال)
هافبک 37 ساله مستحکم فوتبال ایران در هر 11 بازی لیگ ستارگان قطر بهصورت کامل در زمین حضور داشته و یک پاس گل نیز به نام خود ثبت کرده است. ابراهیمی آخرین سالهای خود در فوتبال را با کمترین حاشیه دنبال میکند.
محمد محبی (روستوف)، محمد جواد حسیننژاد (دینامو ماخاچکالا)، محمد قربانی و سعید سحرخیزان (اورنبورگ)
روسیه تنها نقطه اروپاست که آب و هوای آن به لژیونرهای ایران میسازد. محبی در 785 دقیقه بازی برای روستوف تاکنون چهار گل زده و سه پاس گل داده است. حسیننژاد اما تاکنون مهره ثابتی در ترکیب دینامو ماخاچکالا نبوده، اما در 675 دقیقه توانسته یک گل و سه پاس گل به نام خود ثبت کند. قربانی و سحرخیزان نیز رفته رفته جای خود را در ترکیب ثابت اورنبورگِ قعرنشین مستحکم کردهاند. قربانی در 19 بازی آمار یک گل و یک پاس گل را ثبت کرده و سحرخیزان طی 20 مسابقه، آمار هفت گل و یک پاس گل را از خود بر جای گذاشته است.
مجید حسینی و علی کریمی (کایسری اسپور)
دیدار تیم ملی فوتبال ایران مقابل هنگکنگ در جام ملتهای آسیا 2023 آخرین مسابقه رسمی حسینی بود که به مصدومیت شدید و دوری یک ساله او از میادین انجامید. مدافع تیم ملی از آن زمان تاکنون در هیچ مسابقهای بازی نکرده است. علی کریمی اما 14 بار در این فصل سوپرلیگ ترکیه برای کایسری اسپور به میدان رفته و موفق به ثبت گل یا پاس گل نشده است.