گسترش آتش در لسآنجلس/ سوختن ۴۰هزار هکتار تاکنون
شناسه خبر: 127210 سرویس: بین الملل
مقامات لسآنجلس از هواپیماهای آبپاش و ضدحریق برای مقابله با گسترش آتش در منطقه پلیسیدز در این شهر استفاده کردند با این حال تنها ۱۱درصد از این آتش مهار شده است و وضع در دیگر مناطق بهتر از آن نیست.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در پی صدور هشدار هواشناسی درباره احتمال وزش بادهای شدید، مقامات لسآنجلس از هواپیماهای آبپاش و ضدحریق بر فراز تپهها برای مقابله با گسترش آتش در بخش شرقی منطقه پلیسیدز در این شهر استفاده کردند، تلاش آتشنشانان بهروی زمین نیز همچنان ادامه دارد.
طی 24 ساعت گذشته، آتش در این منطقه بهسرعت گسترش یافته و 400 هکتار دیگر را نیز دربرگرفته است و خانههای بیشتری در آتش سوخته است. تاکنون 40 هزار هکتار در پی آتش در 5 منطقه، پلیسیدز، ایتون، کنث، هورست و لیدیا در غرب و شمال لسآنجلس در آتش سوخته است.
این در حالی است که هواشناسی لسآنجلس از احتمال وزش بادهای شدید با سرعت حدود 110 کیلومتر بر ساعت خبر داده است که این امر ممکن است منجر به بحرانیتر شدن شرایط شود.
آتشسوزی در لسآنجلس از روز سهشنبه گذشته و در پنج بخش عمده آغاز شده است. بزرگترین آتش منطقه «پلیسیدز» Palisades واقع در غرب لسآنجلس را درگیر کرد و تاکنون نزدیک به 24 هزار هکتار را به کام خود کشیده است.
آتشسوزی منطقه «ایتون» Easton واقع در شمال این شهر نیز تاکنون نزدیک به 15 هزار هکتار را به تلی از خاکستر بدل کرده است. آتش در منطقه کنث یکهزار هکتار، در منطقه هرست 800 هکتار و در لیدیا هم 400 هکتار را به کام آتش کشیده است،
این در حالی است که بنا بر گزارش نیویورک تایمز، در تازهترین اطلاعرسانی معلوم شده است که آتش در منطقه پلیسیدز تنها 11 درصد مهار شده و در منطقه ایتون نیز تنها 15 درصد مهار شده است، در منطقه کنث آتشنشانان موفق به مهار 90 درصد و منطقه هرست 70 درصد و لیدیا 100 درصد آتش مهار شده است.
این آتشسوزی تاکنون موجب مرگ 16 نفر و تخریب حدود 12 هزار خانه مسکونی و تأسیسات شده و همچنین صدها هزار نفر را آواره کرده است، 13 نفر نیز تاکنون مفقود هستند.
در همین حال آتشنشانی اعلام کرده است با جستوجوی خانه به خانه، احتمال افزایش شمار کشتهشدگان وجود دارد.
رئیس آتشنشانی لسآنجلس در یک کنفرانس خبری اظهار کرد: آتش در منطقه پلیسیدز تنها 11 درصد مهار شده است.
وی تصریح کرد: شعلههای آتش به نزدیکی منطقه «مندویل کانیون» گسترش یافته است و تهدیدی برای منطقه «برنتوود» نیز محسوب میشود، جایی که منزل بسیاری از افراد و بازیکنان سرشناس است، آتش همچنین به شمال غربی بزرگراه 405 نزدیک شده است.
این مقام خاطرنشان کرد: با وزش بادهای شدید شرایط بدتر خواهد شد و کار مهار آتش دشوارتر میشود. این بحران حداقل تا روز چهارشنبه ادامه دارد. ما برای جلوگیری از افزایش تلفات و آتشسوزیهای بیشتر، برق را در برخی مناطق قطع میکنیم.
در منطقه «آلتادنا» نیز دو آتش بزرگ حدود 15 هزار هکتار از این منطقه را در بر گرفته که این 2ونیم برابر ناحیه منهتن است.
شهردار لسآنجلس نیز اعلام کرد: تاکنون 153 هزار نفر دستور تخلیه منازلشان را گرفتند و در صورت مهارنشدن آتش هزاران نفر دیگر هم باید منازل خود را تخلیه کنند. در زمان حاضر به 166 هزار نفر هشدار داده شده است که ممکن است مجبور به تخلیه منازل خود شوند، همچنین تاکنون بیش از 10 هزار سازه تخریب شده است و 57 هزار سازه دیگر در معرض خطر تخریب قرار دارد.
بنا بر اعلام مقامات منطقه، برخی از مالکان و ساکنان مناطقی که برای آنها دستور تخلیه صادر شده است، زیر بار خروج از منازل خود نرفتهاند و از پذیرش دستورات امتناع میکنند.
نیروهای امداد از هفت ایالت مجاور کالیفرنیا، دولت محلی و از کانادا و مکزیک، برای امدادرسانی به کالیفرنیا اعزام شدهاند تا با استفاده از ماشینهای آبپاش و بالگردهای مخصوص مهار آتش از راه هوایی، کمک کنند.
اداره پلیس لسآنجلس هم از ساکنان خواسته است از به پرواز درآوردن پهپادها خودداری کنند تا مانع کار آتشنشانان برای اطفای حریق از طریق بالگردها و هواپیماها نشوند.
یک روز قبل، یکی از این پهپهادها با یکی از هواپیماهای آبپاش کانادایی برخورد کرد و این امر اقدام اطفای هوایی را در حساسترین زمان مقابله با آتش دشوار کرده است.
ناکامی مسئولان شهر در مدیریت اوضاع و موفقیت در مهار آتش نیز همچون روزهای گذشته بهقوت خود باقی است.
رسانههای آمریکایی ناهماهنگی میان مدیران اداره آتشنشانی و ناکارآمدی مقامات شهری از کارن بس، شهردار لسآنجلس گرفته تا گاوین نیوسام، فرماندار ایالت کالیفرنیا را از جمله علتهای اصلی وقوع بحران دانستهاند.
انتقادات فراوانی از کوتاهی و اهمال در رساندن منابع و تجهیزات کافی و نیروهای امدادی بهدلیل کمبود بودجه به مناطق مختلف درگیر این آتشسوزی مهیب علیه گاوین نیوسام فرماندار کالیفرنیا و کارن بس شهردار لسآنجلس مطرح شده است. بس یک هفته پیش از وقوع آتشسوزی، بودجه سازمان آتشنشانی را کاهش داده بود.
دونالد ترامپ از گاوین نیوسام، فرماندار ایالت کالیفرنیا خواست بهخاطر ناکارآمدی در مقابله با بحران آتشسوزی از سمت خود کنارهگیری کند.
ترامپ همچنین گفت که وضعیت موجود نشاندهنده ترکیبی از بیکفایتی و سوءمدیریت بایدن و نیوسام است.
در واکنش به این اظهارات، بایدن خواست مسئله آتشسوزی به یک موضوع سیاسی تبدیل نشود. بایدن همچنین وعده داد که به مردم مناطق تحت تأثیر از آتشسوزی رسیدگی خواهد شد.
در همین حال، ارزیابی تحلیلگران نشان میدهد که هزینههای بیمهای این حادثه، ممکن است از 20 میلیارد دلار نیز فراتر رود، همچنین پیشبینی شده است ویرانیها و مضرات اقتصادی این حادثه مرگبار دستکم 135 تا 150 میلیارد دلار خواهد بود.
بر اساس پیشبینیهای اولیه شرکت اکیووِدِر، خسارات ناشی از این آتشسوزیها بین 135 تا 150 میلیارد دلار تخمین زده میشود. این آتشسوزیها مناطقی را درگیر کردهاند که برخی از گرانقیمتترین املاک آمریکا در آنها قرار دارند.
در زمان حاضر صدها تن از ساکنان مناطقی از لسآنجلس، که کار مهار شعلههای آتش در آنجا به اتمام رسیده، با برگشتن به خانههای خود، در حالی که در حال جستوجو برای یافتن بقایای سوخته خانه خود هستند، بیم آن دارند که سیاستهای بیمهای مانع از پوشش کامل هزینههای بازسازی منازل آنها شود.
برخی ساکنان مناطق آسیبدیده از آتش اظهار کردند که نگران آن هستند که شرکتهای بیمه به تمام وظایف و مسئولیتهای خود عمل نکنند و اعلام ورشکستگی کنند، این موضوع وحشتناک است.
صنعت بیمه با ضربهای سنگین مواجه شده است. تحلیلگران شرکتهایی مانند مورنینگاستار و جیپی مورگان پیشبینی میکنند که خسارات املاک بیمهشده ناشی از این آتشسوزیها بیش از 8 میلیارد دلار خواهد بود. تاکنون بیش از 5300 سازه در آتشسوزی پالیسیدز و بیش از 5000 سازه در آتشسوزی ایتون نابود شدهاند.
بر اساس گزارش شرکت بیمه اِیاُاِن، آتشسوزی سال 2018 در شمال کالیفرنیا که نزدیک شهر پارادایس رخ داد، با خسارات بیمهشده حدود 12.5 میلیارد دلار، همچنان بهعنوان پرهزینهترین حادثه آتشسوزی در تاریخ آمریکا شناخته میشود.
با توجه به ارزش بالای املاک در مناطق درگیر، اِیاُاِن پیشبینی میکند که این آتشسوزی بهاحتمال زیاد بین پنج حادثه پرهزینهترین آتشسوزیها قرار خواهند گرفت. با احتساب املاک غیربیمهشده، خسارات کلی حتی بیشتر خواهد بود.