نوبت به تغییر مصوبه کنکوری رسید؛ دو سناریوی جدی تغییرات
شناسه خبر: 127403 سرویس: اجتماعی
امروز قرار است درباره مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم گیری شود، هم اکنون دو سناریو جدی برای این تغییرات مطرح است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مصوبه کنکوری شورایعالی انقلاب فرهنگی سه سال پس از اجرا، هماکنون در دست بازنگری برای اعمال تغییرات قرار دارد.
این مصوبه که هدف اصلی آن ایجاد "عدالت آموزشی" و حمایت از دانشآموزان مناطق محروم و مدارس دولتی عادی اعلام شده بود، بهنظر میرسد که در عمل نهتنها نتوانسته است به اهداف اولیه خود دست یابد، بلکه بهنوعی خلاف هدف اعلامی و در راستای تشدید ناعدالتی آموزشی عمل کرده است.
پژوهشهای اخیر نشان میدهد که بهدلیل اختلاف چشمگیر نمرات امتحانات نهایی در سطح مدارس کشور، اجرای تأثیر قطعی سوابق تحصیلی بهمیزان 60 درصد و بهشکل فعلی، میتواند موجب بیعدالتی شود.
طبق گفتههای عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، قرار است امروز در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم گیری شود.
در همین ارتباط محسن زارعی رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش درباره سناریوهای مطرح برای تغییر مصوبه کنکوری به تسنیم گفت: در جلسه اخیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، این موضوع بررسی شد اما به جمعبندی نرسید و به جلسه بعد موکول شد.
وی تأکید کرد که تغییرات در مصوبه کنکوری هنوز قطعی نیست.
زارعی در توضیح موارد مطرح شده در جلسه، بیان کرد: در این جلسه دو سناریو بررسی شد. اولین سناریو این بود که مصوبه فعلی در مورد کنکور تغییر نکند، اما سناریوی دیگری هم پیشنهاد شد که تغییرات در پایهها صورت گیرد، مانند حذف سابقه تحصیلی از برخی پایهها.
وی همچنین به پیشنهاد برگزاری یک آزمون جامع اشاره کرد که در آن دانشآموزان سه پایه تحصیلی به صورت همزمان در یک آزمون شرکت کنند. با این حال، این پیشنهاد مورد موافقت قرار نگرفت زیرا احتمال تبدیل آن به یک کنکور سراسری وجود داشت.
زارعی گفت: دو سناریو اصلی در حال بررسی است: اول، عدم تغییر مصوبه و دوم، حذف امتحانات نهایی از پایه دهم یا کاهش دروس امتحانات نهایی در پایههای دهم و یازدهم. با این حال هر تغییری که انجام شد مربوط به کنکور 1404 نیست و کنکور سال آینده طبق روال فعلی یعنی سهم 60 درصدی سوابق تحصیلی و 40 درصدی کنکور برگزار میشود.
پذیرش از طریق سوابق تحصیلی را جدی بگیرید
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: برای داوطلبانی که به دنبال رشتههای پرطرفدار نیستند، این امکان وجود دارد که از طریق سوابق تحصیلی اقدام کنند. در حال حاضر، 89 درصد از ظرفیت پذیرش دانشگاهها به این داوطلبان اختصاص دارد، اما بسیاری از دانشآموزان هنوز تصور میکنند که باید حتماً در کنکور شرکت کنند.
زارعی در پایان گفت: توصیه ما این است که اگر داوطلبان به دنبال رشتههای پرطرفدار نیستند، ضرورتی ندارد وارد فرایند رقابت کنکور شوند و میتوانند از طریق معدل دیپلم خود وارد دانشگاه شوند.
خواسته دانشآموزان چیست؟
به گزارش تسنیم، به تازگی نیز حزب ندای ایرانیان در نامهای به رئیس جمهور خواستار تغییر مصوبه کنکوری شد و تأکید کرد: مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با هدف کاهش استرس دانشآموزان، مقابله با مافیای کنکور و تحقق عدالت آموزشی تصویب شد. بااینحال، بررسیها و نتایج عملی و نظرخواهی از ذینفعان نشان داده که این مصوبه نهتنها به اهداف مذکور نرسیده است، بلکه به تشدید نابرابریها، افزایش استرسهای آموزشی، تقویت مافیای کنکور، گسترش تقلب و افزایش فشارهای روانی بر دانشآموزان منجر خواهد شد.
خواسته تعداد زیادی از دانش آموزان و داوطلبان کنکور، حذف امتحانات نهایی از پایه دهم و یازدهم و محدود کردن آن به پایه دوازدهم است با این حال آنها معتقدند که بهترین رویکرد اعمال سهم سوابق تحصیلی به صورت تأثیر مثبت است و نه قطعی تا اگر معدل دانشآموزی بالا بود، تأثیر مثبت منجر به ارتقای وضعیت او در پذیرش دانشگاهها شود.