کل ظرفیت فناوری در اختیار شهرداری
شکوفایی کسب و کارها در کارخانجات نوآوری شهر
شناسه خبر: 14878 سرویس: کسب و کار
معاون علمی و فناوری رییسجمهور طی سخنانی به تشریح برخی ویژگیهای یک شهر هوشمند پرداخت و ضمن اعلام اینکه تهران در جمع ۵۰ شهر برتر فناور و هوشمند قرار دارد، گفت: در آینده میتوان کل شهر را نرمافزاری کرد؛ به طوری که کل ظرفیت فناوری کشور در اختیار شهرداری بوده و نگرش فیزیکی در این ارتباط وجود نداشته باشد.
سورنا ستاری با اشاره به تحول مفهوم پارکهای علم و فناوری در شهر خلاق و فناور، اظهار کرد: نسل جدید پارکهای فناوری به این سمت میرود که همه خدمات خود را بدون محدودیت به تمامی استارتاپهای شهر ارائه دهد؛ پارکهای علم و فناوری در داخل شهرهای خلاق، یک منطقه نوآوری ایجاد میکنند و استارتاپها از خانه نیز میتوانند در این محدوده خدمت دریافت کنند. وی ضمن اشاره به عبارت «آموزش تا لحظه مرگ»، توضیح داد: با توجه به اینکه آموزش و مفاهیم آن در آینده به طور کلی متحول میشود و دورههای دبستان، راهنمایی، دبیرستان و حتی دانشگاهها روند تغییر یافتهای به خود میگیرند، از این رو درصدد هستیم که آماده این تحولات باشیم. موضوعی اکنون در حال ترویج است که میتوان از آن «آموزش تا لحظه مرگ» یاد کرد؛ مردم به زودی قادرند با وسایل و اپلیکیشنهای جدید کار کنند و تمامی نیازهایشان را برطرف کنند که البته این کار نیاز به فرهنگسازی دارد.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور با بیان این که شهر خلاق با ارائه مفهومی نوین از آموزش، شهروندان را در مسیر نوآوری و خلاقیت رهنمون میکند، ادامه داد: آموزش در آیندهای نهچندان دور صرفاً به شیوههای سنتی محدود نیست و فرآیند آموزش، از بدو تولد تا لحظه مرگ در جریان خواهد بود. بر همین اساس، شهر خلاق با شیوههای نوین همواره شهروندان را در فرآیند آموزش قرار میدهد و همواره آنان را با مفهوم تازهای در حوزه نوآوری و فناوری آشنا میکند.ستاری ضمن اشاره مجدد به برطرف شدن نیازهای مردم از طریق کار با وسایل و اپلیکیشنهای جدید، خاطرنشان کرد: در همین راستا موضوع شهر هوشمند ارائه میشود که نشان میدهد چالشها به واسطه فناوریها برطرف خواهد شد.
«تهران» در جمع ۵۰ شهر برتر فناور و هوشمند
وی سپس به قابلیتهای پایتخت برای هوشمند شدن اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش شاخصهای جهانی نوآوری، تهران یکی از پنجاه شهری است که قابلیت تبدیل شدن به شهر هوشمند را دارد.معاون علمی و فناوری رییسجمهور یادآور شد: کمتر شهری وجود دارد که این همه دانشجویان مستعد و جوان و پتانسیل خدماتی داشته باشد؛ جرم علمی و جرم نیروی انسانی متخصص و جوان پتانسیلهای خوبی هستند که میتوان روی آنها سرمایهگذاری کرد.ستاری با تاکید بر اینکه در راستای تحقق شهر هوشمند کارخانجات نوآوری در تهران تأسیس میشود، توضیح داد: کارخانجات نوآوری مرکز تجمع استارتاپها و شرکتهای نوآوری هستند که قرار است قراردادهای جانبی را در راستای ارائه خدمات به مردم منعقد کنند.
زیست بوم نوآوری دروازه ورود به شهر هوشمند است
وی خاطرنشان کرد: با شکلگیری زیستبوم کارآفرینی و نوآوری و نقشآفرینی بخش خصوصی، شهر هوشمند شکل میگیرد و به بستری برای بروز و شکوفایی نوآوری و خلاقیت شهروندان خود بدل میشود.رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان با بیان اینکه تمامی تهران باید با تبدیل شدن به شهر هوشمند، به بستر خلاقیت و نوآوری بدل شود، اظهار کرد: تمامی بخشهای شهر باید به مثابه یک پارک علم و فناوری، به بستری مساعد برای توسعه خلاقیت و نوآوریهای جوانان تحصیلکرده و حرکت آنها در مسیر کارآفرینی تبدیل شود.
ستاری همچنین تأکید کرد: فرهنگ سرمایهگذاری خطرپذیر، شکلگیری مراکز رشد، شتابدهندهها و مراکز فناوری بر بستر شهر هوشمند باید به کمک شکلگیری و شکوفایی کسب و کارها بیاید. کل شهر یک پارک فناوری است، چیزی که به عنوان “شهر خلاق” از آن سخن میگوئیم، این است که هر جوانی در تهران بتواند ایدهاش را پیاده و سرمایهگذار آن را نیز پیدا کند.بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، ستاری با بیان اینکه نگاه پارکها در شهر هوشمند نرمافزاری است، اضافه کرد: به عبارت دیگر، دانشگاهها در آینده محصور به دیوارها نخواهند بود، بلکه جزئی از جامعه و مبلمان شهری هستند. پارکهای فناوری نیز دیگر محصور به دیوارها نخواهند بود و میتوان کل شهر را نرمافزاری کرد؛ همچنین کل ظرفیت فناوری کشور نیز در اختیار شهرداری است و در اینرابطه نگرش فیزیکی وجود ندارد.