با ناوگان زیر دریایی ایران آشنا شویم

شناسه خبر: 75124 سرویس: امنیت

داستان از اونجا شروع شد که ایران پس از خریدن سه زیر دریای سنگین ( کیلوکلاس) از روسیه غربی ها ایران را تحریم کردند و روسه ها نیز به این توافق بین المللی عمل کردند، اما بعدش ایرانی ها شروع به تعمیر ونگهداری وازهمه مهم تر ساخت زیر دریای کردند


اشنای با زیر دریای کلاس غدیر

در حقیقت باید گفت «غدیر» دروازه ورود ایران به حوزه طراحی و ساخت زیردریایی‌های سبک و «فاتح» نیز اولین قدم برای ساخت زیردریایی‌های نیمه سنگین با تُناژ 600 بود.

اما با توجه به اینکه اصول و تاکتیک‌های ساخت شناورهای زیرسطحی عمدتاً مشابه و یکسان است، جا داشت تا با طراحی و ساخت زیرسطحی‌های سنگین، توان حفاظت از آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران هرچه بیشتر افزایش یابد، که در این راستا طراحی و ساخت زیردریایی «بعثت» در دستور کار قرار گرفت تا دروازه‌ای باشد برای ورود ایران به عرصه طراحی و ساخت زیردریایی‌های سنگین.

ایرانی ها مشخصات ساخته های خود را برای کسی فاش نمی کنند ، اما غدیر بسیار شبیه به زیردریایی های ایتالیایی کیهان SX- 506B است که از سال 1980 توسط کشور کلمبیا بکار گرفته می شود. زیردریایی
SX- 506B با وزن 100 تن چندان بزرگ نیست و تنها برای حمل مین و کماندو گنجایش دارد . با این حال، فیلم های خبری منتشر شده ، چیزی شبیه به دو اژدرافکن را در غدیر های ساخت ایران نشان می دهد. ایران ادعا می کند که زیردریایی غدیر چندین اژدر افکن و 18 خدمه را در خود حمل می کند.

همچنین باید اذعان کرد که زیردریایی های کلاسSang-O ساخت کرۀ شمالی ، نزدیک به مدل غدیر بسیار است. در سال 2007، کره شمالی، چهار فروند از زیردریایی های نوع یوگوی بسیار کوچک خود را یکجا به ایران داد. این یوگوها، شناوه های کوچک و فرسوده ای با 90 تن وزن و 21 متر ( 65 پا ) طول بودند . اما با اینحال ایران آنها را پذیرفت. ایران با اوراق کردن آنها مطالب زیادی در مورد نحوه طراحی و ساخت مینی زیردریایی ها یاد گرفت.

غدیر برای آبهای خلیج فارس و دریای عمان طراحی شده است و داری قابلیت بالا در غوص و صعود و مانور است؛ تنها در مدت 30 ثانیه از اسکله جدا شده و از این نظر توانایی بالایی در ورود به حالت عملیاتی دارد. این زیردریایی 29 متری که جابجایی آن 115 تن است قابلیت قرارگیری در بستر دریا را دارد و در این وضعیت سامانه های راداری توانایی ردگیری آن را ندارند.

با استفاده از تجربیات طراحی، ساخت و مأموریت های عملیاتی زیردریایی غدیر، متخصصان کشورمان گام در راه ساخت زیردریایی های بزرگتر، دوربردتر و کارآمدتر نمودند که یکی از آنها زیردریایی فاتح با رده وزنی حدود 500 تا 600 تن و توانایی اجرای مأموریت در زیر آب تا 5 هفته است که بنابر اعلام مسئولان به زودی بیشتر معرفی خواهد شد

اشنای با زیر دریای کلاس فاتح(نیم سنگین)

اهمیت استفاده از زیرسطحی‌ها در حفاظت از آبهای سرزمینی و منافع کشور در آبهای آزاد به گونه‌ای است که متخصصان کشورمان پس از خودکفایی در تولید زیردریایی‌های سبک غدیر، به سمت ساخت زیردریایی‌های کلاس نیمه سنگین بروند که نتیجه آن «فاتح» ایرانی بود


زیردریایی فاتح، یک قایق 500 تنی است که 40 متر ( 130 فوت) طول دارد. قایق هایی به این اندازه را اغلب به عنوان زیردریایی ساحلی محسوب می کنند

این زیردریایی توانایی حمل موشک های زیرسطحی، موشک های دوش پرتاب سطح به هوا و همچنین امکان حمل نیروهای تکاور و رساندن آنها به نقاط مورد نظر را نیز دارد.

فاتح دارای 4 مقر پرتاب اژدرهای کالیبر 533 میلیمتری بوده و توانایی حمل 8 مین دریایی را نیز دارد و همچنین دارای دو اژدر رزرو است.

اشنای بازیر دریای کلاس بعثت

«بعثت» دروازه ورود ایران به ساخت زیرسطحی‌های سنگین/ زیردریایی با قابلیت شلیک موشک
زیردریایی «بعثت» با وزن بیش از ۱۳۰۰ تُن، پُرکننده فاصله میان زیرسطحی‌های نیمه‌سنگین ایرانی(کلاس فاتح) با زیردریایی‌های سنگین ۲۳۰۰ تُنی(کلاس طارق) خواهد بود.

زیردریایی بعثت که به نظر می‌رسد سرعتی در حدود 12نات در سطح و 20 نات در زیر سطح خواهد داشت، در آینده، تکمیل‌کننده زنجیره توان زیرسطحی جمهوری اسلامی ایران در آبهای سرزمینی و بین‌المللی خواهد بود

به گزارش فارس، در طراحی اولیه، زیردریایی «بعثت» با طولی در حدود 60 متر و توان عملیات در عمق 300 متری، دارای 6 لانچر پرتاب اژدر و قابلیت مین‌ریزی خواهد بود که علاوه بر شلیک اژدر، پرتاب کننده موشک‌های کروز دریایی نیز هست؛ موشک‌هایی که جمهوری اسلامی ایران با طراحی و ساخت چندین مدل -از جمله «نور» با برد 120 کیلومتر و قادر با بُرد 200 کیلومتر- تعداد بسیار زیادی از آنها را در اختیار دارد.

تعداد زیردریایی های رده غدیر که تاکنون به صورت عملیاتی در آمده اند با جمع بندی اخبار رسمی اعلام شده از رسانه ها بیش از 15 فروند تخمین زده می شود که ضمن افزایش چشمگیر سیادت و تکمیل راهبرد دفاع همه جانبه دریایی کشورمان امکان حضور زیردریایی های رده سنگین طارق ایران را نیز در آبهای دوردست فراهم نموده. از این رو درستی راهبرد طراحی و ساخت این زیردریایی های سبک به تعداد زیاد و تجهیز آنها به آخرین فناوری ها و تسلیحات موجود در کشور اثبات می شود.



مهمترین عناوین
مهمترین عناوین سیاسی